HTML

Előszó

2013.01.01. 12:24 Spiegel

 A nicknevem nem a német baloldali hetilapra, hanem a szó eredeti jelentésére kíván utalni. Torzításmentes tükör szeretne lenni a blog.

Miért?

Szenvedélyes újságolvasó vagyok kb két évtizede. Szenvedélyes és elégedetlen. Amit a magyar lapok külpolitikai rovataiból kapok, az szegényes és torz. Ha a sajtószemléket olvasom egy másik világ rajzolódik ki előttem. Egy magyar szemüvegen át látott európai világ. Szép, csak nem igaz. Ez egy másmilyen sajtószemle lesz.

Először is, bár határozott véleményem van, a minket körülvevő világról, nem ezt akarom megírni. Véleményblog rengeteg van, ebben a sajtószemlében ezért ez most indifferens lesz. Azokat a történéseket, sztorikat akarom megírni, amelyek a magyar sajtó ingerküszöbét nem érik el, az adott ország közvéleményét viszont mindennél jobban izgatják. Kommentárt általában nem fűzök a sztorihoz, ha mégis, azt zárójelben, kurziválva, hogy jól elkülöníthető legyen a véleményem a tényektől, és ne befolyásoljon senkit a megértésben, szabad véleményalkotásban.

Csak a legritkább esetben foglalkozom majd magyar vonatkozású hírekkel, ezeket bőséggel tárgyalja a magyar sajtó, így ezt szükségtelennek érzem.

Elsősorban a német és francia nyelvterületre fókuszálok. Előbbire azért, mert talán ez áll legközelebb a magyar olvasóhoz, utóbbira azért, mert ezt ismerik itthon a legkevésbé.

Mi a célom a bloggal?

Hogy készen kapott, mások által előre megformált vélemények helyett, a kedves olvasó könnyebben alakítsa ki a sajátját. Hogy ne érezzük magunkat annyira elszigetelve a szomszéd és távolabbi európai országoktól, lássuk, ami nálunk probléma, náluk sem ismeretlen és fordítva.

Végül, de tulajdonképpen elsősorban: puszta tájékoztatás, szűretlen valóság, annak akit érdekel.

A kommentelés szabad, senki véleményét nem fogom törölni, ha nem sért törvényt. Szívesen veszek minden észrevételt, eltérő tapasztalatot, véleményt, vitát. A trágárságot  - ha megoldható - kérem mellőzni.

Szólj hozzá!

Címkék: sajtó francia német belga osztrák

A bejegyzés trackback címe:

https://europaihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr364990221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása